Voit hankkia paljon erilaisia, eri toimintoja helpottavia välineitä, mutta myös kehitellä niitä itse jo olemassa olevista keittiövälineistä.
Itse hankkisin seuraavat ruuanlaittoa helpottava välineet:
(tai en ainakaan luopuisi seuraavista keittiön perusvälineiden eli kattiloiden, vuokien ja normaalien haarukoiden, veitsien, lusikoiden jne. lisäksi)
- höyrykattila
- reikäkauha
- lävikkö
- iso juustoraastin
- pitkä, kapea, pienireikäinen raastin (inkiväärille, sitrushedelmille jne.)
- purkin avaaja
- viinipullon avaaja
- irtopohjainen kakkuvuoka (moussekakkujen yms. tekoon)
- mortteli (korvaamaton mausteiden hienontamiseen)
- kunnon kokkiveitsi
- sipuliveitsi
- sauvasekoitin
- perunasurvimen asemasta lasipullokin käy
- lasipullo käy myös kaulimeksi
1. Lisää kuumaan nesteeseen kuumaa nestettä. Näin ruuan kypsyminen ei keskeydy.
2. Vuoraa irtopohjakakkuvuoka leivinpaperilla pohjasta. Kakku on helpompi irrottaa vuoasta.
3. Ota esille pöydälle, pilko ja hienonna ensin kaikki raaka-aineet ja aloita vasta sitten valmistus. Eipä tule valmistaessa paniikkia, jotain ainetta etsiessä.
4. Siivoa välillä pöytää tyhjemmäksi ja puhtaammaksi, jotta mahdut työskentelemään ja se on siistimpää ja helpottaa sinua huomaamaan, missä vaiheessa olet ruuan laitossa menossa.
5. Jos paistat voissa, lisää aina hieman öljyä, jottei rasva roisku.
6. Pekonin valmistus: Älä laita pannulle rasvaa. Suikaloi (saksilla) suoraan paketista pekoni kylmälle paistinpannulle ja laita liesi päälle vasta, kun kaikki pekoni on pannulla. Sekoittele pekonia, jotta suikaleet erottuvat toisistaan. Paista rapeaksi.
7. Kesken kokkailun: Kolme kovaa: MAISTA, MAISTA, MAISTA ennenkuin lisäät mausteita ja sen jälkeen.
8. Leikattu salaatti pysyy rapeana, kun laitat pussiin vettä ja salaatinlehdet pussiin. Säilyy freesinä jääkaapissa tai lämpimässäkin päivän ennen salaatin tekoa.
9. Kirkastettu voi antaa ruualle paremman maun. Sulata voi pienessä kattilassa ja anna vaalean sakan painua kattilan pohjalle. Kaada kattilasta varovasti reunaa pitkin valuttaen päällä oleva kirkas kerros talteen. Vaalea massa joutaa pois.
10. Sokeria 1 dl = 100 g, vehnäjauhoja 1 dl = 60 g, kananmuna pieni = 40-45 g - iso = 55-60 g
11. Jälkiruokakeittoja ja -kiisseleitä tehdessä kannattaa perunajauhot lisätä jo alussa kylmään veteen, jottei synny paakkuja lopputulokseen.
12. Vaniliinisokeri maistuu aidommalle kuin vaniljasokeri.
13. Lasipulloa voit käyttää muussatessasi perunaa tai muita juureksia.
14. Lasipullo sopii myös kaulimeksi.
15. Saostamiseen perunajauhon sijaan maissijauhot (Maizena) sekoitetaan kylmään veteen ja seos lisätään kuumaan nesteeseen.
16. Älä huuhdo pastaa vedellä vaan nosta pastakauhalla keitinvedessä ollut pasta vettä valuvana kastikkeeseen. Keitinvedessä oleva pastan tärkkelys auttaa kastiketta tarttumaan pastaan.
Uusimmat kommentit
18.03 | 15:20
Oli erittäin kiva katsella värikkäitä kuvia kehittämistäsi annoksista. Oikein innostuin. Olen "velkaa" ystäville jonkun kivan lounaan tai päivällisen, en vaan ole saanut aikaiseksi.
04.01 | 18:02
Kiva kuulla. Maistuvia lukuhetkiä 😊
04.01 | 17:25
Näillä ohjeilla saa kotikokkailuun mukavaa twistiä ja ennen kaikkea maistuu hyvälle! Kiitos ja jatka samaan malliin! :)
13.04 | 10:50