Kanaa, vuohenjuustoa, pähkinöitä

Kanaa, vuohenjuustoa, pähkinöitä

Vuohenjuusto-kanasalaatti

Kanasuikaleita

Currya

Chilikastiketta

Paista pannulla currylla ja chilikastikkeella maustetut kanasuikaleet. Paahda pannulla pieniä vuohenjuustokiekkoja vain hetki, jotta keskusta pehmenee.

Kokoa salaatti jäävuorisalaatista, ananaspaloista, viinirypäleistä, ohuista porkkanasuikaleista, kanasuikaleista ja pienityistä suolapähkinöistä. Asettele päälle vuohenjuusto.

Kala-katkarapu-kasvistäyte

Kala-katkarapu-kasvistäyte

Pinaattikreppi kala-kasvistäytteellä

Tämän krepin täytteeksi on käytetty edellispäivältä jäänyttä kukkakaali-parsagratiinia ja uunisilakoita. Kreppi on tehty pinaattikeittopohjaan.

Krepit (5 kpl):

Rasia tuoretta pinaattia tai pss sulatettua pakastepinaattia

2 dl ruokakermaa

1 dl kasvislientä (= 1 kasvisliemikuutio 1 dl:aan vettä)

1 muna

Vehnäjauhoja

Kuullota pinaatti pannulla (ei öljyä). Kaada kattilaan ruokakerma ja kasvisliemi ja kuumenna. Kaada sekaan pinaatit ja pyöräytä sauvasekoittimella, kunnes pinaatit on pilkkoutuneet nesteeseen. Jäähdytä seos. Lisää vehnäjauhoja sen verran, että taikinasta tulee hieman lettutaikinaa paksumpaa. Vatkaa lopuksi sekaan muna.

Paista suurehkolla öljytyllä paistinpannulla pinaattiräiskäleitä. Anna jäähtyä sen aikaa, kun sekoitat täytteen.

Täytettä runsaasti per kreppi:

Hienonna kasvisgratiini haarukalla ja pilko uunisilakat, jotka oli kuorrutettu juustokastikkeella ja täytetty Koskenlaskijalla. Täytteen voit tehdä sovellettuna pehmeäksi keitetyillä, erilaisilla maustetuilla kasviksilla ja keitetyllä tai paistetulla kalalla sekä juustoraasteella. Lisäksi 2 dl katkarapuja.

1 muna, 1 dl ruokakermaa ja hieman suolaa sekoitettuna keskenään. Lisää seos kala-kasvisseokseen ja sekoita.

Laita täyte toiseen päähän kreppiä ja pyöritä rullaksi. Asettele krepit vieriviereen vuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta. Pidä 220 asteisessa uunissa, kunnes juuston pinta on hieman ruskistunut (n. 15 min).

Illanistujaisiin dipattavaksi

Illanistujaisiin dipattavaksi

Lämmin brie

Briekiekko puurasiassa

Pähkinöitä

Hunajaa

Leipää

Poista brierasian kansi ja paperit, jos niitä on rasian sisällä. Säilytä kuitenkin ns. vahapaperi brien ympärillä ja poista juustosta vahakuori terävällä veitsellä.Laita juusto takaisin rasiaan

Paahda juustoa 200 asteisessa uunissa n. 10 min, kunnes se on sulaa. Lisää puolessa välissä päälle murskattuja pähkinöitä. Juusto on lempeän mietoa lämpimänä.

Nauti dipaten paahdettua tummaa leipää ja rapeakuorista vaaleaa leipää. Laita juuston päälle pähkinöita ja hunajaa.

Jouluinen silli

Jouluinen silli

Glögisilli

2 kevytsillifilettä

1 pienehkö porkkana

1 pienehkö punasipuli

2 laakerinlehteä

15 rosepippuria

2,5 dl punaista alkoholitonta glögiä

2 tl punaviinietikkaa

Sekoita glögi ja etikka. Paloittele silli annospaloiksi. Viipaloi kuorittu porkkana ohuiksi siivuiksi, samoin punasipuli. Lado purkkiin ainekset vuorotellen kerroksiin ja kaada päälle glögi-etikkaseos. Anna maustua jääkaapissa 3 vuorokautta.

Hieman tulisuutta jalopenosta

Hieman tulisuutta jalopenosta

Kana-jalopenopiiras

Pakasteesta suolainen piirakkapohja.

1 iso kanan rintafile tai suikaloitua kanaa

Pieni prk kookosmaitoa

2 tl currya

2 tl kurkumaa

1 paprika

1 punasipuli

3 munaa

2 dl maitoa

150 g mozzarellaraastetta

1 tl mustapippuria

Jalopenoja (tässä mietoja säilykkeinä)

Paista kanan pintaan väriä. Kuullota pannulla paprika ja sipuli. Lisää joukkoon kookosmaito, mausteet ja kanafile. Keittele keskilämmöllä, kunnes kookosmaito on saostunut ja keittynyt kasaan puoleen alkuperäisestä ja samalla kana kypsyy. Jos käytät kanafilettä, ota se pois pannulta ja paloittele piiraaseen.

Riko munat ja sekoita kulhossa haarukalla maidon kanssa. Lisää kana-kookosmaitoseos ja juustoraaste ja sekoita.

Levitä sulanut taikina matalareunaiseen vuokaan ja paista 200 asteessa n. 7 min. Nosta pois uunista ja kaada täyte päälle. Laita päälle myös kokonaisia jalopenoja purkista. Paista vielä n. 40 min, kunnes pinta on saanut väriä ja keskeltä kokeillessa täyte ei tunnu liian löysältä.

Uusimmat kommentit

18.03 | 15:20

Oli erittäin kiva katsella värikkäitä kuvia kehittämistäsi annoksista. Oikein innostuin. Olen "velkaa" ystäville jonkun kivan lounaan tai päivällisen, en vaan ole saanut aikaiseksi.

04.01 | 18:02

Kiva kuulla. Maistuvia lukuhetkiä 😊

04.01 | 17:25

Näillä ohjeilla saa kotikokkailuun mukavaa twistiä ja ennen kaikkea maistuu hyvälle! Kiitos ja jatka samaan malliin! :)

13.04 | 10:50

Jaa tämä sivu