Vehnä/maissitortilla
Juustokastiketta
Salsaa
Kinkku- tai kalkkunaleikettä pari siivua
Raastejuustoa
Laita tortilla kuumalle pannulle ja levitä juustokastike, leikkeet, salsa ja raastettu juusto tortillan päälle. Paahda tortillaa hetki pannulla ja taita se kaksinkerroin. Käännä hetken kuluttua puolitettu kerrostortilla pannulla ylösalaisin, jotta myös toinen puoli paahtuu. Voit käännella tortillaa useampaan kertaan, kunnes se on saanut haluamasi värin.
Tarjoa rapea quesadilla salaatin kanssa tai sellaisenaan käsin syöden. Täytteeksi voit käyttää myös kanaa tai lihaa tai mitä vain ruuantähteitä kaapista löytyy.
Kanasuikaleita
Halloumi--juustoa
Salaattia
Tomaattia ja kurkkua
Ananasta
Cashewpähkinää
Marinoi kanasuikaleet curryllä ja sweetchilikastikkeella ja paista. Sekoita salaattiin muut ainekset. Paista halloumiviipaleet kevyesti öljytyllä pannulla ja kokoa salaatti.
Poista tomaatista vetinen siemenkeskusta ja leikkaa kuoriosuudet suikaleiksi.
Höylää kuorimaveitsellä juustolastuja.
Kostuta kevyellä sinappikastikkeella:
2 tl dijon-sinappia, 1 rkl valkoviinietikkaa, 1 tl hunajaa, ½ tl suolaa, ½ dl rypsiöljyä. Sekoita sinappi, etikka, hunaja ja suola huolellisesti ja kaada rypsiöljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Voitaikinalevyjä
Makkaraa
Juustoraastetta
Munaa voiteluun
Leikkaa taikinalevyt neliöiksi. Täytä pienityillä makkaroilla - tähän käytin tulisempia habaneromakkaroita. Laita neliön keskelle makkarat ja niiden päälle juustoraastetta. Nipistä levyt reunoistaan joko kolmioiksi tai suorakaiteen muotoon (tässä). Laita saumakohta päällepäin ja voitele munalla. Päälle voi laittaa vielä juustoraastetta. Pasteijat voivat hieman paistettaessa aueta.
Paista 210 asteessa n. 15 min.
Pakastetaikina suolaiselle piirakalle
2 dl maitoa
1 dl creme fraichea
3 munaa
150 g mozzarellaraastetta
Purjoa
Tilliä
Lämminsavulohta n. 200 g
½ tl sitruunapippuria
½ tl rakuunaa
Sulata taikina paistovuokassa ja painele käsin ohueksi vähän reunoille asti. Pistele pohja haarukalla, jottei se nouse uunissa liiaksi. Paista sulanutta taikinaa uunissa n. 7 min.
Hauduta pannulla matalalla lämmöllä öljyssä n. 5 min haluamasi määrä purjoa (ei vihreitä osia) pienittynä. Sekoita munat maitoon ja creme fraicheen ja lisää muut täytteen ainekset. Sekoita keskenään. Kaada täyte esipaistettuun pohjaan ja laita päälle savulohi.
Paista uunissa 200 asteessa n. 30 min.
Saaristolaisleivällä smetanaa, kirjolohenmätiä ja ruohosipulia. Maukas alkuruoka tai pikkusyötävää illanistujaisiin.
Säilyke-etanoita
Valkosipulia
Aurajuustomuruja
Persiljlaa
Voita
Juustoraastetta
Sekoita pehmeään voihin persiljasilppua. Laita etanapanuun kupin pohjalle homejuustoa ja valkosipulia. Laita kuppiin etana ja päälle persiljlavoita (reilusti). Ripottele halutessasi päälle hieman juustoraastetta.
Paista 180 asteessa n. 10 min. Tarjoa patongin kanssa.
Pakastettu valmistaikina suolaiselle piiraalle
3 munaa
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
1 - 2 isoa makeaa sipulia
2 kourallista tuoretta pinaattia
150 g juustoraastetta (mozzarella, emmental)
Iso pallo mozzarella-juustoa
½ tl mustapippuria, ½ tl chilijauhetta, ½ tl oreganoa ja 1 tl suolaa
Uunin lämpötila 210 astetta.
Sulata taikina ja painele se vuokaan (halk. n. 25 - 30 cm) ohuelti reunoille saakka. Pistele pohjaa haarukalla, jottei se uunissa kohoa liikaa. Paista pohjaa n. 7 - 10 min ennen täytteen lisäämistä.
Täyte: Pilko sipuli suikaleiksi. Riko kulhoon munat, lisää kerma-maito ja sekoita haarukalla, jotta munan rakenne rikkoutuu. Lisää mausteet ja MAISTA. Lisää sipuli, pinaatti ja juustoraaste ja sekoita.
Kaada esipaistetun pohjan päälle täyte ja painele siivutettu mozzarella muna-maidon päälle siten, että siivut hieman uppoavat seokseen.
Paista n. 25 - 30 min, kunnes täyte piiraan keskeltä painaessa ei enää tunnu löysälle. Anna jäähtyä hieman ja nauti esim. salaatin kera.
1 l vettä
½ dl etikkaa
suolaa
4 munaa
mustapippuria
Lämmitä vesi lähes kiehuvaksi ja lisää etikka ja hieman suolaa. Riko munat yksitellen pieneen kahvikuppiin rikkomatta keltuaista. Odota, että vesi kiehuu hieman kuplivaksi ja pyöräytä lusikalla veteen pyörre. Kaada muna keskelle pyörrettä nopeasti ja pidä vesi pienessä pyörivässä liikkeessä koko kypsennyksen ajan. Muna kypsyy n. 3 minuutissa. Nosta reikäkauhalla lautaselle odottamaan tarjoilua. Tee munat yksitellen.
Tarjoa paahtoleivällä salaatin ja esim. ilmakuivatun kinkun kanssa. Ripottele munan päällee suolaa ja mustapippuria.
Kokoa haluamistasi raaka-aineista herkullinen sunnuntaiaamun brunssi. Tässä vaihtoehdossa kalaleipä ja lihaleipä.
Kalaleivässä kylmäsavulohta, kananmunaa, majoneesia, kaprista ja herneenverso. Perusmajoneesi on duunattu dijonsinapilla, sitruunamehulla, mustapippurilla, suolalla ja hunajalla.
Lihaleivässä rapeaksi paistettua pekonia, salamisiivuja ja kananmunaa. Paahtoleivän päällä tuorejuustoa.
Salsaan pilkottuna tomaattia, kurkkua, hunajamelonia, avokaadoa. Kastikkeeksi sweetchilikastiketta. Salaattipediksi herneenversoa.
Sitruunamajoneesi: ½ dl majoneesia, 2 tl dijonsinappia, 2 rkl creme fraichea, 2-3 tl sitruunamehua - Sekoitetaan keskenään.
Friteerauskastike katkaravuille ja purjolle: 1 dl vehnäjauhoja, ½ tl suolaa, ½-1 dl kivennäisvettä, 1 munan keltuainen - Sekoitetaan keskenään paksuksi kastikkeeksi. Paksuutta voit säädellä lisämällä jauhoja tai kivennäisvettä.
Friteeraukseen n. 1 l rypsiöljyä tai muuta uppopaistamiseen tarkoitettua öljyä n. 1,5 litran kattilaan. Kuumenna öljy kattilassa n. 180 asteiseksi. Lämmön voit mitata ilman lämpömittaria siten, että pudotat pienen määrän friteerauskastiketta öljyyn. Mikäli se nousee hetken kuluttua pintaan, on öljy tarpeeksi kuumaa.
Suuria katkaravun pyrstöjä ja purjoa suikaloituna. Upota katkaravut ja purjot yksitellen kastikkeeseen ja nosta samantien öljyyn. Paista öljyssä välillä käännellen, kunnes friteeratut ainekset ovat kullanruskeita tai hieman tummempia. Nostele reikäkauhalla ravut ja purjot talouspaperin päälle, jotta liika öljy imetyy paperiin. VARO kuuman öljyn roiskumista.
Asettale kaikki lautaselle esim. alkuruuaksi tai pieneksi iltapalaksi. Dippaa majoneesissa tai kaada majoneesia salsan ja rapujen päälle.
Taikina: 2 ½ dl maitoa, 2 dl vehnäjauhoja, ½ tl suolaa, 1 muna
Sekoita maitoon jauhot, suola ja viimeksi muna. Paista isohkolla pannulla lettuja täytettäväksi.
Täyte: kypsiä kanasuikaleita maustettuna kurkumalla, garam masalalla ja hunajalla. Sekoita suikaleiden joukkoon pari ruokalusikallista tuorejuustoa (esim. aurinkokuivattu tomaatti tai pippuri), persiljasilppua, kuullotettua purjoa tai tavallista sipulia, homejuustomurusia ja ananaspaloja. Täytä lettu seoksella. Rullaa ja laita letut vuokaan vieritysten. Laita päälle juustoraastetta ja paista uunissa n. 10 - 15 min 220 asteessa eli kunnes juusto saa väriä.
Uusimmat kommentit
18.03 | 15:20
Oli erittäin kiva katsella värikkäitä kuvia kehittämistäsi annoksista. Oikein innostuin. Olen "velkaa" ystäville jonkun kivan lounaan tai päivällisen, en vaan ole saanut aikaiseksi.
04.01 | 18:02
Kiva kuulla. Maistuvia lukuhetkiä 😊
04.01 | 17:25
Näillä ohjeilla saa kotikokkailuun mukavaa twistiä ja ennen kaikkea maistuu hyvälle! Kiitos ja jatka samaan malliin! :)
13.04 | 10:50