Katkarapuja, perunaa ja juustokastiketta

Katkarapuja, perunaa ja juustokastiketta

Katkarapu-perunapaistos (2 - 4:lle)

1 pss katkarapuja

3 isohkoa kiinteää perunaa

1 prk ruokakermaa

70 g juustoraastetta

Sitruunapippuria

Mustapippuria

(Suolaa)

3 rkl sweetchilikastiketta

Laita sulatetut katkaravut maustumaan sweetchilikastikkeeseen. Keitä perunat. Kuumenna ruokakerma ja lisää hieman sitruunapippuria ja juustoraaste. Kuumenna, jotta juusto sulaa. Lisää tarvittaessa suolaa. Lisää kastikkeeseen maustuneet katkaravut.

Lado vuokaan viipaloitu perunakerros ja päälle hieman mustapippuria ja kastiketta. Toista toinen kerros perunoita ja lisää päälle loppukastike. Ripottele päälle hieman juustoraastetta.

Paista 210 asteessa n. 15 min, kunnes pinta saa väriä.

Pekonia ja kermainen aurajuustokastike

Pekonia ja kermainen aurajuustokastike

Pekoni-aurajuustopasta

250 g pennepastaa

1 - 1,5 pkt pekonia

1 muna

1 prk ruokakermaa 4 %

1 dl aurajuustomuruja

Mustapippuria

Kanaliemikuutio

Parmesan-juustoa

Keitä pasta aldente. Laita paloiteltu pekoni kylmälle pannulle ja paista rapeaksi. Lisää ruokakerma ja kiehuvassa vedessä liuotettu kanaliemikuutio. Lisää aurajuusto ja mustaa pippuria. Sekoita joukkoon raaka kananmuna.

Sekoita pasta kastikkeeseen ja lisää päälle parmesanjuustoa raastettuna.

Tarjoa patongin kanssa.

Pannuahvenet ja kasvisgratiini

Pannuahvenet ja kasvisgratiini

Pannuahvenet (neljälle)

300 g kokonaisia siivottuja tuoreita ahvenia

Suolaa

Ruisjauhoja

Mustapippuria

Öljyä ja voita paistamiseen.

1 dl gratiiniin ruokakermaa

Raastejuusto gratiinin päälle

Sekoita jauhot ja mausteet. Pyörittele ahvenet jauhoseoksessa. Paista öljy-voiseoksessa rapeiksi.

Gratiini: Paloittele ja keitä kukkakaalia ja parsakaalia aldente. Laita vuokaan ja sekoita joukkoon suolaa ja mustapippuria ja päälle ruokakermaa ja hieman raastejuustoa. Paista uunissa 200 asteessa n. 10-15 min.  

Haukipihvit ja uusia perunoita

Haukipihvit ja uusia perunoita

Haukipihvit

300 g haukifilettä

½ dl korppujauhoja

1 dl creme fraichea

2 rkl kalakastiketta

1 tl sitruunapippuria

1 tl suolaa

½ dl silputtua tilliä

1 muna

Laita tehosekoittimeen ruodoista siivottu hauki paloina ja creme fraiche. Lisää hetken kuluttua mausteet, kalakastike ja muna. Jauha tasaiseksi massaksi ja lisää tilli.

Paista pannulla rapeiksi pihvin pinnat ja laita uuniin 200 asteeseen n. 10 minuutiksi.

Kastike: 1 dl creme fraichea, 1 tl vahvaa sinappia, ½ tl sitruunapippuria, ½ tl suolaa ja hieman pilkottua tilliä.

Tarjoa uusien perunoiden ja salaatin kanssa.

Kala-nuudelicurry

Kala-nuudelicurry

Kalacurry

Vaaleaa kalaa

1 pkt Kuivattua nuudelia

1 dl Herneitä

1 Paprika

Parsakaalia

Chilipalko

1 tl Raastettua tuoretta Inkivääriä

2 tl Kurkumaa

2 tl Garam Masalaa

1 rkl Vihreää currytahnaa

4 Kuivattua Kaffirlimetinlehteä

2 rkl Kalakastiketta

4 dl Kookosmaitoa

Öljyä paistamiseen

Kuullota öljyssä pannulla mausteet, raastettu inkivääri ja pilkottu chili (poista siemenet). Lisää kookosmaitopurkista siivilöity liemi ja kalakastike sekä kaffirlimetinlehdet. Hauduta lientä n. 10 min, jotta liemi maustuu. Lisää kookosmaidon kiinteä osa ja pilkotut kasvikset. Hauduta, kunnes kasvikset on lähes kypsiä. Poista limetinlehdet. Lisää murustetut nuudelit ja keitä kypsäksi.

Paista kala ja paloittele annospaloihin. Lisää lopuksi kalapalat curryn sekaan ja päälle.

Helppoa perusruokaa

Helppoa perusruokaa

Makkaravuoka

1 kypsä chorizomakkara

2 juustogrillimakkaa

5 kiinteää perunaa keitettynä

2 dl ruokakermaa

1 dl kanalientä

Mustapippuria

Suolaa

Mozzarellajuustoraastetta

Voitele öljyllä matala vuoka. Laita kerros viipaloituja tai murskattuja perunoita pohjalle. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Sekoita ruokakerma ja kanaliemi ja kaada sitä hieman perunakerroksen päälle. Laita päälle hieman juustoraastetta ja kerros viipaloituja makkaroita. Poista makkaroista halutessasi kuori. Toista kerroksia haluamasi määrä ja ripottele päällimmäiseksi juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 15 min, kunnes pinta on saanut väriä.

Kotiuunissa savustettua siikaa

Kotiuunissa savustettua siikaa

Savusiikaa ja parsaa homejuustokastikkeella

Tuore siikafile

Vihreää parsaa

2 dl ruokakermaa (Kevyt&Paksu 4 %)

Homejuustoa

Mustapippuria

Suolaa

Savusta siikafile savustuspussissa ohjeen mukaan. Puolen kilon savustamiseen menee n. 35 min + 10 min tekeytymistä.

Pese ja katkaise parsojen kannat n. 5 cm. Kuori kuorimisveitsellä paksuimman kohdan kuori. Keitä parsa aldente (lähes kypsäksi) ja ota pois kuumasta vedestä kylmään veteen, ettei kypsyminen jatku. Ennen tarjoilua lämmitä hetki mikrossa tai uunissa.

Kuumenna ruokakerma ja lisää siihen homejuustomuruja (tai muuta juustoa - esim. cheddar) makusi mukaan. Mausta mustapippurilla ja lisää tarvittaessa hieman suolaa.

Keväinen kevyt ruoka on valmis.

Jauhelihapihvissä raastettua punajuurta

Jauhelihapihvissä raastettua punajuurta

Punajuuri-jauhelihapihvit

400 g naudan jauhelihaa

1 keltasipuli hienoksi pienittynä

2 keskikok.keitettyä (säilöttyä) punajuurta raastettuna

1 dl korppujauhoja

1 dl kermaa tai lihalientä

3 rkl soijakastiketta

1 tl mustapippuria

1 muna

Laita jauheliha kulhoon ja tee keskelle kuoppa, johon lisäät kaikki muut aineet. Sekoita käsin tasaiseksi.

Muotoile taikinasta pihvit ja paista niihin molemmin puolin pannulla pintaan väriä. Laita 180 asteiseen uuniin pellille leivinpaperin päälle n. 15 minuutiksi pihvin paksuudesta riippuen.

Silakkaa ja pinaattia

Silakkaa ja pinaattia

Silakkavuoka

500 g silakkafileitä

2 kourallista tuoretta pinaattia

Suolaa

Pippurituorejuustoa

Sitruunapippuria

Ruokakermaa

Mozzarella-raastejuustoa

Laita silakkafileet kulhoon ja ripottele päälle n. 1 rkl suolaa. Sekoita suola fileisiin käsin. Voitele vuokan pohja öljyllä ja lado silakkafileitä kerros vuokan pohjalle. Sirottele fileiden päälle hieman sitruunapippuria ja kerros pinaattia. Lado toinen kerros fileitä ja laita päälle tuorejuustoa ja pinaattia. Lado viimeinen kerros fileitä, sitruunapippuria ja pinaattia. Ripottele päälle ohuelti juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 20 min, kunnes juusto on saanut väriä.

Tarjoile perunoiden tai kasvisgratiinin kanssa.

Perinteinen lasagne

Perinteinen lasagne

Lasagne

Lasagnelevyjä

Jauhelihakastike:

400 g naudan jauhelihaa

1 sipuli

1 ras kirsikkatomaatteja

1 rkl basilikaa

1 ½ dl kanalientä

Paista jauheliha ja pienitty sipuli. Pyöräytä tomaatit tehosekoittimessa ja lisää jauheliha-sipuliseokseen pannulle. Lisää basilika ja kanaliemi ja anna hautua sen aikaa, kun teet valkokastikkeen (n. 15 min).

Valkokastike:

30 g voita ja 2 rkl öljyä

3 rkl vehnäjauhoja

7 dl maitoa

50 g mozzarella-raastetta

suolaa

2 rkl soijakastiketta

Sulata kattilassa voi ja lisää vehnäjauhot. Sekoita vispilällä, kunnes ovat hieman turvonneet. Lisää 7 dl maitoa ja sekoita tasaiseksi. Lisää juustoraaste ja sekoita kunnes on sulanut. Lisää soijakastike ja maun mukaan suolaa.

Laita uunivuokan pohjalle hieman valkokastiketta. Laita lasagnelevyjä kerros ja lisää päälle ohuelti jauhelihakastiketta ja sen päälle ohuelti valkokastiketta. Laita päälle kerros lasagnelevyjä ja taas valkokastiketta ja jauhelihakastiketta. Toista tätä, kunnes laitat viimeisen lasagnelevykerroksen päälle valkokastiketta ja juustoraastetta.

Paista 200 asteessa folion alla, kunnes lasagnelevyt ovat haarukalla kokeillessa pehmeitä (n. 30 min). Poista folio ja paista vielä hetki, kunnes juustoraaste on saanut väriä (n. 10 min).

Uusimmat kommentit

18.03 | 15:20

Oli erittäin kiva katsella värikkäitä kuvia kehittämistäsi annoksista. Oikein innostuin. Olen "velkaa" ystäville jonkun kivan lounaan tai päivällisen, en vaan ole saanut aikaiseksi.

04.01 | 18:02

Kiva kuulla. Maistuvia lukuhetkiä 😊

04.01 | 17:25

Näillä ohjeilla saa kotikokkailuun mukavaa twistiä ja ennen kaikkea maistuu hyvälle! Kiitos ja jatka samaan malliin! :)

13.04 | 10:50

Jaa tämä sivu