Uusi maku creme fraichesta

Uusi maku creme fraichesta

Creme fraiche -pasta pekonilla

Fusilli-pastaa 200 g (keittämättömänä)

8 siivua pekonia

1 prk creme fraichea

2 dl ruokakermaa

mustapippuria

suolaa

50 g raastejuustoa (parmesan, emmental tai muu voimakas juusto)

päälle sipulinvarsia

Keitä fusillit al dente. Paista pekoni suikaloituna pieniksi (esim. saksilla) lähes rapeiksi kuivalla pannulla. Laita ruokakerma teflonpohjaiseen kattilaan tai pannuun ja sekoita siihen mausteet ja juusto. Kunnes juusto on sulanut lisää creme fraiche ja nostele kastikkeeseen pasta pasta- tai reikäkauhalla suoraan keitinvedestä, jotta pastaan jää tahmeaa tarttumapintaa kastikkeelle. Älä siis siivilöi pastaa veden alla.

 Koristele pasta kevätsipulinvarsilla.

Haukipullat ja aurajuustoperunat uunissa

Haukipullat ja aurajuustoperunat uunissa

Haukikpullat ja aurajuustoperunat

600 g haukifilettä (ei nahkaa)

1 dl creme fraichea

2 pientä munaa (yht. n. 80-100 g)

½ dl hienonnettua tilliä

½ tl valkopippuria

1 ½ tl suolaa

½ dl korppujauhoja

Laita paloiteltu haukifile tehosekoittimeen ja pyöräytä pari kertaa. Lisää creme fraice, korppujauhot ja munat ja sekoita tasaiseksi. Lisää mausteet ja ja veitsellä pienitty tilli ja sekoita tasaiseksi massaksi. Maista suolan ja valkopippurin maku ja lisää tarvittaessa.

Pyörittele pellille leivinpaperin päälle palloja (halk.4-5 cm) ja paista 200 asteisessa uunissa n. 20 min.

Aurajuustoperunat


8 - 10 keskikok. kiinteää perunaa

1 pss aurajuustomuruja

suolaa

2 dl ruokakermaa

Keitä kuoritut, kiinteät perunat pehmeiksi. Viipaloi (paksuus n. 1-1 ½ cm) perunat uunivuokaan ja ripottele väliin suolaa ja reilusti aurajuustomuruja. Kaada päälle ruokakermaa 2 dl (Valion kevyt & paksu 4 % tai maustettua, esim. kolme juustoa -ruokakermaa) ja paista 200 asteessa n. 30 min.

Perunat voit laittaa uuniin n. 10-15 min ennen haukipullapeltiä ja ruoka on valmista samaan aikaan.

Lisukkeena esim. suolakurkkua tai salaattia.

Voissa paistetut rapeat muikut

Voissa paistetut rapeat muikut

Paistetut muikut

Kokonaisia kookkaita perattuja muikkuja (tässä n. 500 g)

Vehnäjauhoja (n. ½ rkl/muikku)

Ruisjauhoja (n. ½ rkl/muikku)

Suolaa (3 tl)

Voita

Rypsiöljyä

Huuhdo ja kuivaa (painele talouspaperille levitettyjä muikkuja talouspaperilla) peratut muikut. Ripottele hieman suolaa muikkujen päälle. Laita kulhoon jauhot ja suola ja sekoita hyvin. Laita kaikki muikut jauhoseokseen ja pyörittele käsin niin, että kalat ovat jauhojen peitossa. Laita pannulle 50 g voita ja 3 rkl öljyä ja kuumenna 3/4-teholla. Levittele muikut pannulle ja paista muutama minuutti puoleltaan, kunnes muikut ovat saaneet väriä ja ovat rapeita. 

Mikäli et heti paiston jälkeen syö kaloja, älä peitä niitä foliolla tai kulhon kannelle, sillä kalojen pinnan rapeus häviää.

Tarjoa salaatin ja/tai perunoiden, perunamuusin tai juures/kasvisgratiinin kanssa.

Peruna-makkaravuoka juusto-chilikastikkeella

Peruna-makkaravuoka juusto-chilikastikkeella

Peruna-makkaravuoka

5 keskikokoista kiinteää perunaa

½ lenkkimakkara

2 dl ruokakermaa (Kevyt ja Paksu)

1 dl Koskenlaskija-chilidippijuustoa

½ dl Emmental- ja Mozzarella-raastetta

2 tl soijakastiketta

Mustapippuria

Suolaa

Persijaa

Pese, kuori ja keitä perunat lähes kypsiksi. Viipaloi perunat  n. sentin viipaleiksi, samoin lenkkimakkara. Kumenna ruokakerma kattilassa ja lisää siihen dippijuusto, juustoraaste ja soija ja sekoita tasaiseksi. Lado perunat vuokan pitkille sivuille ja makarat keskelle. Sirottele hieman perunoiden päälle mustapippuria ja suolaa ja kaada kastike kaiken päälle tasaisesti. Leikkaa päälle persiljaa. Halutessasi voi ripotella kaiken päälle hieman juustoraastetta.

Paista 220 asteisessa uunissa noin 20 min ja kunnes pinta on saanut väriä.

Mausteista kanaa ja kasviksia wokaten punaisella currytahnalla

Mausteista kanaa ja kasviksia wokaten punaisella currytahnalla

Kanawokki kasviksilla

400 g kanafileitä (ei ohuita)

3 porkkanaa

8 vihreää tankoparsaa

Maun mukaan erivärisiä paprikoita ja ananasta.

1 punainen chili

1 rkl punaista currytahnaa

½ tl kurkumaa

½ tl Garam masalaa

2 tl currya

2 rkl sweetchilikastiketta

Öljyä paistamiseen

Leikkaa kanafileet kookkaiksi paloiksi. Lisää joukkoon mausteet. sweetchilikastike ja pieneksi pilkottu chili ilman siemeniä. Anna maustua jääkaapissa folion alla vartista tuntiin kiireen mukaan. Laita lautaselle pieniksi pilkotut porkkana, parsa ja chili (poista siemenet) ja mahd. paprikat ja ananas. 

Öljyä pannuun n. ½ dl. Paista ensin kanapaloihin pintaan väriä ja lisää joukkooon kasvikset. Paista n. 15-20 min keskilämmöllä, kunnes kana on kypsää ja kasvikset sopivan rapsakoita.

Voit tarjota wokin riisin kanssa kastikkeena esim. hunajalla, suolalla ja pippurilla maustettua creme fraichea.

Sweet&sour-kanaa kasviksilla

Sweet&sour-kanaa kasviksilla

Sweet&sour-kanaa kasviksilla

3 maustamatonta kanafilettä

2 rkl currya

2 rkl kurkumaa

Iso prk Uncle Bens -sweet&sour-kastiketta

8 varsiparsaa

1 pieni keltainen paprika

1 pieni punainen paprika

Leikkaa fileet isoiksi paloiksi ja sekoita kulhossa mausteiden kanssa. Leikkaa parsoista n. 1 cm varsien päistä ja poista lehdet sekä paloittele varret. Jätä kukintanuput kokonaisiksi. Poista paprikoista siemenkodat ja paloittele n. 3 cm lohkoiksi. Paista kanaa pannulla (ei kuumimmalla) ja lisää lähes alkuvaiheessa kasvikset, paitsi parsanuput, jotka vasta lopuksi ennen kastiketta. Paista hetki ja lisää purkista kastike. Huuhtele purkki vähällä vedellä ja kaada se seokseen. Anna hautua n. 15 min.

Keitä lisukeeksi riisiä.

Pasta savulohesta (Pääruokia 8)

Pasta savulohesta (Pääruokia 8)

Lohipasta

Vaaleaa tai mustaa pastaa keitettynä (aldente) n. 80 - 100 g/hlö

Lämminsavulohta n. 120 g/hlö

Kastike/liemi (kahdelle):

½ l vettä

Yhdestä tai kahdesta (riippuu miten tulista liemestä halutaan) kana- tai kalanuudelipaketista pienet maustepussit

n. ½ dl salvian lehtiä pienittyinä tai kokonaisina koosta riippuen

Punainen chili siivuina

Keitä lientä n. 20 min. Maista suola ja lisää tarvittaessa. Pienennä tehoa ja lisää halutessasi lohet paloiteltuna liemeen tai kaada liemi pastan ja lohipalojen päälle suoraan lautaselle. Raasta annoksen päälle parmesan-juustoa.

Uusimmat kommentit

18.03 | 15:20

Oli erittäin kiva katsella värikkäitä kuvia kehittämistäsi annoksista. Oikein innostuin. Olen "velkaa" ystäville jonkun kivan lounaan tai päivällisen, en vaan ole saanut aikaiseksi.

04.01 | 18:02

Kiva kuulla. Maistuvia lukuhetkiä 😊

04.01 | 17:25

Näillä ohjeilla saa kotikokkailuun mukavaa twistiä ja ennen kaikkea maistuu hyvälle! Kiitos ja jatka samaan malliin! :)

13.04 | 10:50

Jaa tämä sivu