Pullaa ja hilloa kermavaahdolla

Pullaa ja hilloa kermavaahdolla

Pappilan hätävara

Kuivahtaneita pullia

Mansikkahilloa tai sokeroituja mansikkalohkoja

Maitoa

Päälle kermavaahtoa tai vaniljakastiketta

Voitele rasvalla noin 3 - 4 cm korkea uunivuoka. Tee pullista viipaleita tai suurehkoja paloja. Kastele kuivahtaneet pullat (tässä korvapuusteja) maitoon lähes läpipehmeiksi ja lado niitä kerroksittain vuokaan hillon tai marjojen kanssa. Alimmaiseksi ja päällimmäiseksi pullakerros. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 - 30 min, kunnes pinta on saanut väriä.

Tarjoa kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.

Suklaata ja marenkia appelsiinitvistillä

Suklaata ja marenkia appelsiinitvistillä

Suklaamousse (kahdelle)

100 g tummaa suklaata

1 dl kermaa

1 muna

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa (varovasti välillä sekoittaen). Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Jäähdytä suklaa ja lisää siihen muna voimakkaasti sekoittaen. Lisää tähän lopuksi kerma ja sekoita tasaiseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa 1 - 2 tuntia.

Murustele marenkia lautaselle, tee lusikalla pari palloa ja koristele appelsiininkuoriraasteella.

Päärynää vaniljavaahdolla

Päärynää vaniljavaahdolla

Uunipäärynät

2 päärynää

1 dl kaurahiutaleita

4 rkl fariinisokeria

40 g voita sulatettuna

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Pese ja halkaisa päärynät. Koverra pois siemenkota. Sekoita kaurahiutaleisiin fariinisokeri ja voisula. Laita päärynän puolikkaat vuokaan kuoripuoli alaspäin ja annostele kaurahiutalemurumassaa reilusti päärynän päälle.

Paista 200 asteessa 30 - 40 min, kunnes päärynät haarukalla kokeillessa ovat pehmeitä.

Tarjoa vaniljakastikevaahdon kanssa - tai vaikka jäätelön :)

a

Hedelmiä ja sabayon-vaahtoa

Hedelmiä ja sabayon-vaahtoa

Hedelmäsalaattia ja sabayon-viinivaahtokastike

(neljälle)

Haluamiasi hedelmiä paloina. Tässä:

1 banaani

2 luumua

1 keltainen kiivi

granaattiomenan siemeniä

ananasta

Kastike: 1,5 dl valkoviiniä, 3 keltuaista ja ½ dl tomusokeria

Erottele munankeltuaiset lämmönkestävään kulhoon. Lisää tomusokeri ja sekoita. Lisää viini. Kuumenna vettä kattilassa (alle puolet kattilan vetoisuudesta) ja laita kastikekulho kattilan päälle. Tarkista, ettei vesiraja yllä kastikekulhon pohjaan saakka. Pidä vesikattila keskilämmöllä. Sekoita kastiketta vispilällä koko ajan, kunnes seos on sakeutunut. Nosta pois kattilan päältä ja vispaa kuohkeaksi.

Tämä kuuluu kesään

Tämä kuuluu kesään

Mansikka-raparperikeitto

Tuoreita mansikoita ja raparperia

1 ½ l vettä

 ½ dl punaista mehutiivistettä (tässä mustaherukkaa)

4 rkl perunajauhoja

3 tl vaniliinisokeria

1 - 2 dl sokeria

Pilko mansikat ja kuori ja pieni raparperit n. sentin paloiksi. Laita kattilaan kylmä vesi ja perunajauhot ja sekoita jauhot veteen. Kuumenna seosta välillä sekoittaen - kuumetessaan se sakenee. Lisää sokeria maun mukaan. Lisää alkuvaiheessa raparperit ja puolet mansikoista. Keitä puoliteholla n. 10 min ja lisää lopuksi loput mansikat. Jäähdytä ennen nauttimista.

Hyvää välipalana tai jälkiruokana lasista juotuna.

Marenkia ja mansikoita

Marenkia ja mansikoita

Pavlova lasissa

Marenki:

Munan valkuainen

½ dl sokeria

Vaahdota valkuainen lisäten vatkatessa pikkuhiljaa sokeria. Kunnes vaahto on tarpeeksi jähmeää eli ei valu käännettäessä kulho ylösalaisin, levitä sitä pellille leivinpaperin päälle n. 2 cm paksuudelta. Paista 90 asteessa n. 2 tuntia tai kunnes marenki on sopivan rapeaa.

Mansikoita

Kermavaahtoa

Kinuski- tai suklaakastiketta

Rakenna annos maljaan pienien marenkia mansikoiden ja kermavaahtokerrosten väliin.

Mansikat sitruunamarinadilla

Mansikat sitruunamarinadilla

Marinoidut mansikat

Tuoreita mansikoita

Sitruunamehua

Basilikaa

Lohko mansikat ja lisää sitruunamehua ja kuivattua tai tuoretta, pieniksi pilkottua basilikaa. Sekoita hyvin kaikki keskenään ja anna maustua n. tunti ennen tarjoilua.

Tulee kesä mieleen..

Suklaatuorejuustoa ja mangoa suklaakakulla

Suklaatuorejuustoa ja mangoa suklaakakulla

Suklaahyve

Suklaakakkupohja:

Ota kolme samanlaista lasia pöydälle ja laita kaikkiin saman verran korkeudeltaan: yhteen munat, toiseen sokeri ja kolmanteen jauhot: puolet vehnäjauhoja ja puolet perunajauhoja, 1 tl leivinjauhetta ja 3 rkl tummaa kaakaojauhetta. Kaikkiin laseihin saman verran. Vatkaa koneella munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää siivilän läpi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Paista leivinpaperin päällä suorakaiteen muotoisessa vuokassa kypsäksi (n. 10-15 min). Laita leivinpaperi pöydälle ja levitä ohuelti sokeria. Kaada suklaakakkulevy sokerin päälle ja poista uunissa pohjalla ollut leivinpaperi päältä. Rullaa kuten kääretorttu alla olevan leivinpaperin kanssa rullaksi. Anna rullan jäähtyä.

Tuorejuustomousse: Vatkaa 1 dl kuohukermaa ja 3 rkl sokeria vaahdoksi. Sekoita 200g suklaatuorejuustoa tasaiseksi ja sekoita siihen kermavaahto.

Avaa taikinarulla ja levitä sen päälle esim. mangohilloa ohuelti ja sen päälle tuorejuustoseos. Rullaa kevyesti takaisin rullaksi.

Annostele lasiin pohjalle keksin muruja, täytettyä suklaakakkua ja kermavaahtoa, mangososetta ja koristeeksi keksi.

Herkullinen jälkiruoka kahvin kanssa.

Raikas jälkiruoka tai välipala

Raikas jälkiruoka tai välipala

Puolukkarahka

2 dl maustamatonta rahkaa

2 dl kuohukermaa

2 rkl sokeria

4 rkl vaniliinisokeria

2 dl puolukoita

Sekoita puolukoihin sokerit ja survo puoliksi soseeksi ja puolet jää kokonaisiksi marjoiksi. Vispaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Valuta rahkasta vesi pois ja sekoita siihen marjasurvos. Lopuksi sekoita rahkaseokseen kerma kevyesti nostelleen.

Jälkiruokana tai alkuruokana

Jälkiruokana tai alkuruokana

Sokeroidut viikunat

Viikunoita

Voita

Sokeria

Homejuustoa

Hunajaa

Pese ja halkaise viikunat. Sulata pannulla voita ja lisää sulaneeseen kuumaan (älä polta) voihin  sokeria. Kuumenna ja lisää viikunat halkaistu pinta alaspäin. Karamellisoi viikunoita hetki kuumassa voi-sokeriseoksessa.

Tarjoa hunajan ja homejuuston kanssa. Jouluna maistuvat myös piparit.

Uusimmat kommentit

18.03 | 15:20

Oli erittäin kiva katsella värikkäitä kuvia kehittämistäsi annoksista. Oikein innostuin. Olen "velkaa" ystäville jonkun kivan lounaan tai päivällisen, en vaan ole saanut aikaiseksi.

04.01 | 18:02

Kiva kuulla. Maistuvia lukuhetkiä 😊

04.01 | 17:25

Näillä ohjeilla saa kotikokkailuun mukavaa twistiä ja ennen kaikkea maistuu hyvälle! Kiitos ja jatka samaan malliin! :)

13.04 | 10:50

Jaa tämä sivu