Kuivahtaneita pullia
Mansikkahilloa tai sokeroituja mansikkalohkoja
Maitoa
Päälle kermavaahtoa tai vaniljakastiketta
Voitele rasvalla noin 3 - 4 cm korkea uunivuoka. Tee pullista viipaleita tai suurehkoja paloja. Kastele kuivahtaneet pullat (tässä korvapuusteja) maitoon lähes läpipehmeiksi ja lado niitä kerroksittain vuokaan hillon tai marjojen kanssa. Alimmaiseksi ja päällimmäiseksi pullakerros. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 - 30 min, kunnes pinta on saanut väriä.
Tarjoa kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.
100 g tummaa suklaata
1 dl kermaa
1 muna
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa (varovasti välillä sekoittaen). Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Jäähdytä suklaa ja lisää siihen muna voimakkaasti sekoittaen. Lisää tähän lopuksi kerma ja sekoita tasaiseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa 1 - 2 tuntia.
Murustele marenkia lautaselle, tee lusikalla pari palloa ja koristele appelsiininkuoriraasteella.
2 päärynää
1 dl kaurahiutaleita
4 rkl fariinisokeria
40 g voita sulatettuna
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Pese ja halkaisa päärynät. Koverra pois siemenkota. Sekoita kaurahiutaleisiin fariinisokeri ja voisula. Laita päärynän puolikkaat vuokaan kuoripuoli alaspäin ja annostele kaurahiutalemurumassaa reilusti päärynän päälle.
Paista 200 asteessa 30 - 40 min, kunnes päärynät haarukalla kokeillessa ovat pehmeitä.
Tarjoa vaniljakastikevaahdon kanssa - tai vaikka jäätelön :)
a
(neljälle)
Haluamiasi hedelmiä paloina. Tässä:
1 banaani
2 luumua
1 keltainen kiivi
granaattiomenan siemeniä
ananasta
Kastike: 1,5 dl valkoviiniä, 3 keltuaista ja ½ dl tomusokeria
Erottele munankeltuaiset lämmönkestävään kulhoon. Lisää tomusokeri ja sekoita. Lisää viini. Kuumenna vettä kattilassa (alle puolet kattilan vetoisuudesta) ja laita kastikekulho kattilan päälle. Tarkista, ettei vesiraja yllä kastikekulhon pohjaan saakka. Pidä vesikattila keskilämmöllä. Sekoita kastiketta vispilällä koko ajan, kunnes seos on sakeutunut. Nosta pois kattilan päältä ja vispaa kuohkeaksi.
Tuoreita mansikoita ja raparperia
1 ½ l vettä
½ dl punaista mehutiivistettä (tässä mustaherukkaa)
4 rkl perunajauhoja
3 tl vaniliinisokeria
1 - 2 dl sokeria
Pilko mansikat ja kuori ja pieni raparperit n. sentin paloiksi. Laita kattilaan kylmä vesi ja perunajauhot ja sekoita jauhot veteen. Kuumenna seosta välillä sekoittaen - kuumetessaan se sakenee. Lisää sokeria maun mukaan. Lisää alkuvaiheessa raparperit ja puolet mansikoista. Keitä puoliteholla n. 10 min ja lisää lopuksi loput mansikat. Jäähdytä ennen nauttimista.
Hyvää välipalana tai jälkiruokana lasista juotuna.
Marenki:
Munan valkuainen
½ dl sokeria
Vaahdota valkuainen lisäten vatkatessa pikkuhiljaa sokeria. Kunnes vaahto on tarpeeksi jähmeää eli ei valu käännettäessä kulho ylösalaisin, levitä sitä pellille leivinpaperin päälle n. 2 cm paksuudelta. Paista 90 asteessa n. 2 tuntia tai kunnes marenki on sopivan rapeaa.
Mansikoita
Kermavaahtoa
Kinuski- tai suklaakastiketta
Rakenna annos maljaan pienien marenkia mansikoiden ja kermavaahtokerrosten väliin.
Tuoreita mansikoita
Sitruunamehua
Basilikaa
Lohko mansikat ja lisää sitruunamehua ja kuivattua tai tuoretta, pieniksi pilkottua basilikaa. Sekoita hyvin kaikki keskenään ja anna maustua n. tunti ennen tarjoilua.
Tulee kesä mieleen..
Suklaakakkupohja:
Ota kolme samanlaista lasia pöydälle ja laita kaikkiin saman verran korkeudeltaan: yhteen munat, toiseen sokeri ja kolmanteen jauhot: puolet vehnäjauhoja ja puolet perunajauhoja, 1 tl leivinjauhetta ja 3 rkl tummaa kaakaojauhetta. Kaikkiin laseihin saman verran. Vatkaa koneella munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää siivilän läpi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Paista leivinpaperin päällä suorakaiteen muotoisessa vuokassa kypsäksi (n. 10-15 min). Laita leivinpaperi pöydälle ja levitä ohuelti sokeria. Kaada suklaakakkulevy sokerin päälle ja poista uunissa pohjalla ollut leivinpaperi päältä. Rullaa kuten kääretorttu alla olevan leivinpaperin kanssa rullaksi. Anna rullan jäähtyä.
Tuorejuustomousse: Vatkaa 1 dl kuohukermaa ja 3 rkl sokeria vaahdoksi. Sekoita 200g suklaatuorejuustoa tasaiseksi ja sekoita siihen kermavaahto.
Avaa taikinarulla ja levitä sen päälle esim. mangohilloa ohuelti ja sen päälle tuorejuustoseos. Rullaa kevyesti takaisin rullaksi.
Annostele lasiin pohjalle keksin muruja, täytettyä suklaakakkua ja kermavaahtoa, mangososetta ja koristeeksi keksi.
Herkullinen jälkiruoka kahvin kanssa.
2 dl maustamatonta rahkaa
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
4 rkl vaniliinisokeria
2 dl puolukoita
Sekoita puolukoihin sokerit ja survo puoliksi soseeksi ja puolet jää kokonaisiksi marjoiksi. Vispaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Valuta rahkasta vesi pois ja sekoita siihen marjasurvos. Lopuksi sekoita rahkaseokseen kerma kevyesti nostelleen.
Viikunoita
Voita
Sokeria
Homejuustoa
Hunajaa
Pese ja halkaise viikunat. Sulata pannulla voita ja lisää sulaneeseen kuumaan (älä polta) voihin sokeria. Kuumenna ja lisää viikunat halkaistu pinta alaspäin. Karamellisoi viikunoita hetki kuumassa voi-sokeriseoksessa.
Tarjoa hunajan ja homejuuston kanssa. Jouluna maistuvat myös piparit.
Uusimmat kommentit
18.03 | 15:20
Oli erittäin kiva katsella värikkäitä kuvia kehittämistäsi annoksista. Oikein innostuin. Olen "velkaa" ystäville jonkun kivan lounaan tai päivällisen, en vaan ole saanut aikaiseksi.
04.01 | 18:02
Kiva kuulla. Maistuvia lukuhetkiä 😊
04.01 | 17:25
Näillä ohjeilla saa kotikokkailuun mukavaa twistiä ja ennen kaikkea maistuu hyvälle! Kiitos ja jatka samaan malliin! :)
13.04 | 10:50