Kanajauhelihaa, jalopenoa ja sipulinvarsia

Kanajauhelihaa, jalopenoa ja sipulinvarsia

Kanajauheliha-jalopenopiirakka

Pohja:

100 voita/margariinia

3 dl vehnäjauhoja

2 rkl  vettä

1 muna

½ tl suolaa

Nypi käsin kylmä rasva pieninä paloina jauhoihin ja lisää sen jälkeen muna, vesi ja suola ja sekoita käsin tasaiseksi. Painele taikina kevyesti piirasvuokaan ja pistele haarukalla pohjaan sinne tänne reikiä. Tämä estää pohjan kohoamisen esipaistossa uunissa. Laita vuoka 10 minuutiksi jääkaappiin viilenemään ja tämän jälkeen laita 5 minuutiksi esipaistumaan 200 asteiseen uuniin.

Täyte:

400 g kanajauhelihaa

1 tl Currya

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria

3 munaa

2,5 dl maitoa

3 mietoa kokonaista pepperonia (purkissa, liemessä) pienittyinä siemenineen 

1 dl pienittyjä sipulinvarsia

130 g mozzarella raastejuustoa

Paista jauheliha ja lisää siihen curry, suola ja mustapippuri. 

Laita kulhoon kaikki täyteaineet ja sekoita ne kevyesti haarukalla tasaisesti sekaisin. 

Ota piiraspohja uunista ja kaada täyte pohjalle, levitä täytteet tasaisesti koko piirakalle, ettei pelkkä neste valu reunoille. Laita takaisin uuniin noin 30 minuutiksi. Voit kokeilla keskeltä sormella, onko täyte vielä nestemäistä vai kimmoisaa ja valmista.

Maistuu vihersalaatin kanssa.

Master Chef -tyyliin

Master Chef -tyyliin

Uppomuna uudella tavalla

Riko muna lasiin. Laita piehenköön kattilaan vettä vähän alle puolet ja laita kattilan pohjalle matala lautanen, joka on hieman kattilan pohjaa pienempi. Keitä vesi kuplimaan kevyesti. Kaada muna lautasen päälle ja hauduta sitä vedessä n. 2 - 3 min, kunnes valkuainen on hyytynyt. Nosta muna lastalla paahtoleivän ja täytteiden päälle ja mausta suolalla ja salvialla. 

Ruisnapit alkupaloina

Ruisnapit alkupaloina

Ruisnapit katkaravuilla

Kaksi täytettä 8 ruisnapille:

* Sekoita keskenään ½ dl majoneesia, 2 tl dijon-sinappia, 1 tl hunajaa, ripaus sitruunapippuria ja suolaa sekä 1/4 pussia sulatettuja katkarapuja - koristele tuoreilla herneillä

* Sekoita keskenään ½ dl majoneesia, 2 rkl sweetchilikastiketta, ripaus mustapippuria ja suolaa sekä 1/4 sulatettuja katkarapuja - koristele tillillä

Katkarapujen sulattaminen onnistuu nopeasti lävikössä haalean veden alla.

Täytteenä keltuaista, majoneesia ja mätiä

Täytteenä keltuaista, majoneesia ja mätiä

Täytetyt kananmunat

Keitettyjä kananmunia

Majoneesia

Dijon-sinappia

Sitruunapippuria

Sitruunamehua

Suolaa

Mätiä

Keitä munat koviksi. Halkaise munat pituussuunnassa. Koverra kulhoon munista keltuaiset ja hienonna haarukalla. Lisää majoneesia haluamasi määrä notkistaaksesi seosta. Lisää maun mukaan sitruunapippuria, sitruunan mehua ja suolaa sekä Dijon-sinappia. Lisää lopuksi hieman mätia seokseen ja loput koristeeksi. Täytä munan valkuaiset seoksella ja koristele halutessasi myös tillillä.

Tarjoa salaattilehdella paahtoleivän kanssa.

Tatteja ja rouskuja sipulin kera

Tatteja ja rouskuja sipulin kera

Sieni-sipulipiirakka

Suolaisen piirakan pohja - pyöreä (kaupan pakasteesta)

Tämä annos on tehty pieneen (halk. 18 cm) kertakäyttövuokaan. Jos haluat suurempaan (halk. 24 cm) vuokaan, käytä koko piirakkataikina ja lisää täytettä 1/3.

Painele taikinasta 2/3 vuokan pohjalle ohuelti.

Täyte:

1,5 munaa

1 dl maitoa

75 g juustoraastetta

Sieniä

1 isohko sipuli

½ tl mustapippuria

Suolaa maun mukaan

Pilko sipuli suikaleiksi ja kuullota pannulla pehmeiksi sienien kanssa. Sekoita keskenään kaikki täytteen aineet kulhossa.

Paista taikinapohjaa uunissa n. 5 min 210 asteessa ja mikäli se kutistuu, painele se lusikalla vuokan reunoille saakka. Kaada täyte taikinan päälle ja paista n. ½ tuntia, kunnes piirakka päältä kokeillessa ei enää tunnu kovin pehmeältä.

Täytteenä kinkkusuikaleita, keitettyä munaa ja persiljaa

Täytteenä kinkkusuikaleita, keitettyä munaa ja persiljaa

Kinkku-munapasteija

1 iso lehtitaikinalevy

1 dl kinkkusuikaleita

1 keitetty kananmuna

2 rkl persiljasilppua

3/4 dl juustoraastetta

1 muna voiteluun

Sulata lehtitaikinalevy ja venytä sitä leivinpaperin päällä pellillä hieman leveämmäksi, jotta saat täytteet mahtumaan ja taikinakuoresta ei tule liian paksua. Ajattele levy puoliksi ja laita toiseen päähän levyä täytteet siten, että jätät reunoilta n. 1 cm tyhjäksi.

Lado pohjalle juustoa, kinkkua, persijaa ja siivutettu muna sekä päälle vielä loput juustot. Kastele vedellä tyhjäksi täytteestä jäänyt reuna ja käännä toinen puoli taikinasta päälle. Painele haarukalla kolme reunaa yhteen. Sekoita haarukalla toisen munan rakenne rikki (esim. lasissa) ja voitele taikinakuori munalla. Pistele haarukalla tai veitsellä muutamia reikiä taikinan pintaan.

Paista 210 asteessa n. 20 min, kunnes pinta on rapea ja saanut kullankeltaisen värin. 

Makkaraa ja parsaa munakkaassa

Makkaraa ja parsaa munakkaassa

Makkaramunakas uunissa

5 munaa

1,5 dl maitoa tai kermaa

3 rkl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

Pekonimakkaraa

Parsakaalia

Pilko parsasta kukinnot. Sekoita keskenään kaikki muut ainekset paitsi makkarat. Maista suola. Kaada seos vuokaan ja lado pinnalle makkarasiivut.

Paista 200 asteessa n. 30 min, kunnes päältä kokeillessa munakas tuntuu kiinteältä.

Kanatortilla täytteenä paprikaa, sipulia ja maissia

Kanatortilla täytteenä paprikaa, sipulia ja maissia

Kanatortilla juustokastikkeella

Kaksi täytettyä tortillaa:

2 maissi- tai vehnätortillaa

1 revitty kanankoipi

1 paprika

1 punasipuli

1 dl valmiiksi kypsytettyjä maissinjyviä

BBQ-kastiketta

öljyä

1 prk Texmex-juustokastiketta

Kuullota suikaloitu sipuli ja suikaloidut paprikat pannulla öljyssä ja lisää maissit ja BBQ-kastike. Anna paahtua lähes pehmeiksi. Lisää reivitty kana ja sekoita.

Lämmitä kattilassa juustokastike.

Laita täytettä tortillan keskelle reunasta reunaan ja pyöritä tortilla rullaksi. Laita vuokaan liitoskohta vuokaa vasten. Levitä juustokastike tortillan päälle.

Laita tortillat uuniin 200 asteeseen n. 10 minuutiksi.

Tarjoile salaatin tai tuoresalsan kanssa.

Täytteenä kanaa, riisiä ja paprikaa

Täytteenä kanaa, riisiä ja paprikaa

Kana-riisikreppi ja värikäs salaatti (2 kreppiä)

1 paistettu kanankoipi

1 dl keitettyä riisiä

1 dl Emmental-raastetta

Puolikas pieni punainen paprika

Pieni sipuli

2 jalopenoa viipaleina

1 tl currya

1 tl suolaa

4 rkl BBQ-kastiketta

1 muna

Pese ja pieni paprika ja paahda pannulla pilkotun sipulin kanssa öljyssä n. 5 min. Lisää pannulle BBQ-kastike, curry, suola, jalopeno, riisi ja revitty tai pilkottu koipiliha. Sekoita keskenään ja lisää juusto ja muna ja sekoita.

Kreppitaikina:

3 dl puoliksi vettä ja maitoa

1 tl suolaa

½ dl öljyä

2 dl vehnäjauhoja

1 muna

Sekoita keskenään neste, suola, öljy ja jauhot tasaiseksi. Lisää lopuksi muna ja sekoita kevyesti.

Uusimmat kommentit

18.03 | 15:20

Oli erittäin kiva katsella värikkäitä kuvia kehittämistäsi annoksista. Oikein innostuin. Olen "velkaa" ystäville jonkun kivan lounaan tai päivällisen, en vaan ole saanut aikaiseksi.

04.01 | 18:02

Kiva kuulla. Maistuvia lukuhetkiä 😊

04.01 | 17:25

Näillä ohjeilla saa kotikokkailuun mukavaa twistiä ja ennen kaikkea maistuu hyvälle! Kiitos ja jatka samaan malliin! :)

13.04 | 10:50

Jaa tämä sivu

Paista isoja räiskäleitä.

Laita täytettä jäähtyneen räiskäleen keskelle ja pyöräytä kreppi rullalle ja laita vuokaan liitoskohta alaspäin. Ripottele päälle vielä juustoraastetta ja paista uunissa 200 asteessa, kunnes juusto on saanut väriä.

Värikäs salaatti:

Rapeaa salaatti (jää tai frisee), eri värisiä kirsikkatomaatteja puolitettuina, makeaa suippopaprikaa ja kokonaisia jalopenoja. Haluamaasi saalaattikastiketta.