4 kanafilettä
8 siivua vuohenjuustoa
Kourallinen rusinoita
4 kokonaista jalopenoa
4 tl snappia
Currya
Suolaa
2 dl ruokakermaa
2 rkl hunajaa
2 rkl soijakastiketta
Nuiji kanafileet yksitellen muovipussin sisässä n. 1 cm paksuiseksi. Mausta currylla ja levitä 1 tl sinappia fileen toiselle puolelle. Lisää leveämpään päähän kaksi pientä vuohenjuustokiekkoa, rusinoita ja juuston päälle kokonainen jalopeno. Kääri file tiukaksi rullaksi ja kiinnitä cocktail-tikuilla sekä päältä että päädyistä niin, ettei täyte valu paistettaessa ulos. Mausta rulla päältä suolalla ja currylla.
Paista rullat voi-öljyseoksessa kuumalla pannulla ruskeiksi.
Kaada matalaan vuokaan ruokakerma, soijakastike, hunaja ja currya ja sekoita. Lado rullat vuokaan vierekkäin ja laita 15 minuutiksi 200-asteiseen uuniin. Poista tikut ennen tarjoilua.
Kiinteitä perunoita
Öljyä
Korppujauhoja
Parmesanjuustoa
Vaaleaa kalaa (tässä kuhaa) ja graavilohisiivuja
Sitruunapippuria ja suolaa
Pese perunat hyvin. Laita peruna laakeaan kauhaan ja viipaloi terävällä veitsellä ohuin siivuin siten, että perunan alaosa jää kiinni. Kaada hieman öljyä perunan päälle ja samoin hieman suolaa. Laita uuniin 200 asteeseen folion alle vuokaan n. puoleksitoista tunniksi. Kokeile haarukalla perunan kypsyys.
Kun perunat on kypsiä, laita uuni 220 asteeseen ja lisää perunan päälle korppujauho-parmesanjuustoraasteseosta ja pidä uunissa, kunnes pinta on kullanruskea.
Kierrä kalan ohuista suikaleista ns. letit ja mausta sitruunapippurilla ja suolalla. Paista uunissa n. 200 asteessa 10 min.
Jäljelle jääneen kalan voit paistaa pannulla rapeaksi ja lisätä murustetun keitetyn kananmunan paistetun kalan joukkoon. Näin saat lautaselle hyvän lisukkeen.
Nauti salaatin kanssa. Kastiketta ei tarvita, mutta halutessasi voit perunan päälle kaataa voisulaa.
3 dl kanalientä
2 munaa
3 dl maitoa
2 tl mustapippuria
1 rkl suolaa
½ tl valkopippuria
Paista jauheliha ja pilkkottu sipuli. Keitä riisi. Pilko kaali pieneksi ja kuullota pannulla öljyssä pienissä erissä n. 5 min.
Sekoita kannelliseen vuokaan kaali, jauheliha, sipuli ja riisi. Sekoita mausteet maitoon. Kaada päälle muna-maitoseos ja kanaliemi sekä hunaja. Ripottele halutessasi päälle korppujauhoja.
Paista 190 asteessa n. 2 tuntia. Tarjoa puolukkahillon kanssa.
2 tl mustapippuria
½ dl soijakastiketta
2 munaa
1 kanaliemikuutio
Koverra kaalista kanta veitsellä. Laita kaali kiehumaan keskilämmöllä suureen kattilaan - vettä kaalin puoleen väliin saakka. Käännä kaalia välillä kattilassa, jotta lehdet pehmenevät joka puolelta. Lehtien täytyy olla sen verran pehmeitä, etteivät ne kääriessä halkea.
Sekoita keskenään pieniksi pilkottu, kuullotettu (= paista keskilämmöllä pari minuuttia) sipuli, paistettu jauheliha ja keitetty riisi sekä munat, mustapippuri, siirappi ja soijakastike.
Nosta kaali pöydälle ja irrota varovasti lehti kerrallaan täyttämistä varten. Laita täytettä pari ruokalusikallista lehden kantapuolelle ja kun olet kerran pyöräyttänyt täytteen piiloon, taita lehti sivuilta keskelle ja pyöritä rullaksi. Lado rullat vuokaan vieritysten saumakohta alaspäin. Voitele kaalit siirapilla ja laita vuoan pohjalle n. 2 cm korkeudelta kanalientä. Valele kääryleitä sudilla paiston aikana vuoan pohjalla olevalla liemellä ja siirapilla muutaman kerran, jotteivat kuivu.
Paista folion alla 180 asteessa n. 1,5 tuntia ja sen jälkeen ilman foliota n. ½ tuntia, kunnes haarukalla kokeillessa kaali on pehmeää ja kääryleet saaneet väriä.
Tarjoa puolukkahillon kanssa.
Ahvenfileet
Suolaa
Sitruunapippuria
Kanttarellikastike:
Pese ja pieni kanttarellit ja kuumenna niitä pannulla, kunnes kaikki vesi on haihtunut sienistä. Lisää sieniin mustapippuria ja suolaa maun mukaan. Kaada sienille prk ruokakermaa ja kuumenna seosta, kunnes se paksuuntuu. Kastike on valmis.
Mausta fileet molemmin puolin pippurilla ja suolalla ja halutessasi pienellä määrällä sitruunankuoriraastetta ja paista muutama minuutti puoleltaan.
Tarjoa uusien perunoiden, kanttarellikastikkeen ja kesäisen salaatin kera.
Keitetyt uudet perunat
Grillimakkaraa
Munia
Kapriksia
Timjamia
Suolaa
Puolita edellispäivänä keitetyt perunat. Viipaloi grillimakkarat. Paista munat. Laita perunat kulhoon ja kaada muutama rkl oliiviöljyä ja maun mukaan suolaa sekä vähän timjamia mausteeksi. Pyörittele perunoita, että joka pinnalle tulee öljyä ja suolaa. Paista perunat öljy-voi-seoksessa rapeiksi. Paista toisella pannullla munat ja niiden jälkeen makkarat. Laita kaikki toiseen paistinpannuun ja lisää kaprikset ja sekoita. Lado päälle paistetut munat.
Helppo ja maukas 'mässy'ruoka on valmis.
400 g naudan jauhelihaa
½ dl korppujauhoja
1/4 dl soijakastiketta
1 prk fetaa kokonaisena palana
1 muna
1 reilunkokoinen kevätsipuli varsineen
2 rkl hunajaa
Mustapippuria
Sekoita kaikki aineet keskenään käsin, jotta saat ne hyvin sekoittumaan. Muotoile leivinpaperin päälle pellille kämmenen kokoisia pihvejä.
Paista 190 asteessa n. 20 min.
Kasvisgratiini:
Keitä kasviksia, tässä kukkakaalia ja porkkanaa, lähes kypsiksi. Laita vuokaan, mausta suolalla ja mustapippurilla ja laita päälle mozzarella-raastetta. Paista uunissa 220 asteessa n. 15 min, kunnes pinta on saanut väriä.
2 kanafilettä
Pieni prk kookosmaitoa
½ dl barbequekastiketta
1 tl kurkumaa
Pienehköjä porkkanoita
Riisiä
Mausta fileet barbequekastikkeella. Aseta fileet uunivuokaan. Sekoita kookosmaitoon 2 rkl barbequekastiketta ja 1 tl kurkumaa ja kaada fileiden päälle. Pese ja kuori porkkanat. Laita porkkanat kokonaisina fileiden sekaan kookosmaitokastikkeeseen. Jos porkkanat ovat paksuja, puolita ne. Paista fileitä uunissa 190 asteessa n. 40 min. Keitä riisi lisukkeeksi.
7. Kesä, 2015
6 kuhafilettä
Sitruunapippuria
Suolaa
1,5 dl ruokakermaa
2 rkl soijakastiketta
Päälle: 2 rkl pinjansiemieniä, 2 rkl parmesanraastetta, 1 rkl oliiviöljyä, 2 rkl tillisilppua, 1 tl merisuolaa, 1 dl murustettua kuivaa vaalea leipää ja 2 hapankorppua
Hienonna siemenet ja leivät morttelissa tai kulhossa vaikka pullonpohjalla😉 ja sekoita muut ainekset muruihin.
Leikkaa kalafileet pitkittäin puoliksi ja mausta molemmin puolin sitruunapippurilla ja suolalla. Rullaa filesuikaleet kiekoksi ja laita rullat vuokaan vieri viereen. Sekoita ruokakermaan soijakastike ja kaada seos vuokaan kuharullien väliin - ei päälle. Laita muruseosta rullien päälle reilusti.
Paista rullia 200 asteessa n. 15 - 20 min.
Uusia perunoita halkaistuna matala uunivuokallinen
Oliiviöljyä siten, että vuokan pohja kunnolla peittyy (n. ½ - 1 dl)
Suolaa
Rosmariinia (tuoretta tai kuivattua)
Pese perunat puhtaiksi ja leikkaa paksuiksi viipaleiksi tai pitkittäin neljään osaan lohkoperunoiksi eli ns. veneiksi. Keitä perunat lähes kypsiksi. Valuta perunat siivilässä ja ravistele kevyesti ja anna kuivahtaa n. 5 min. Näin perunoiden pinta vähän rikkoutuu ja mausteet tarttuvat paremmin perunoiden pintaan ja perunoista tulee uunissa rapeampia.
Laita öljy vuokaan ja vuoka uuniin 200 asteeseen n. 7 minuutiksi. Näin saat öljyn kuumaksi perunoiden paistoa varten. Lisää perunat vuokaan ja laita päälle suolaa ja rosmariinia ja pyörittele öljyssä. Paahda perunoita 200 asteessa n. 40 min välillä käännellen.
250 g tuorepinaattipastaa
Kastike:
1,5 dl ruokakermaa
2 - 4 rkl osterikastiketta
1 tl sitruunapippuria
½ tl suolaa
2 rkl katkaraputuorejuustoa
1 keitetty muna
1 - 2 dl pieniä katkarapuja
10 kpl isoja katkaravun pyrstöjä
Koristeluun sitruunamelissaa
Laita kaikki kastikkeen ainekset ilman katkarapuja kattilaan ja kiehauta. Lisää pienet katkaravut kuumaan kastikkeeseen ja vähennä lämpö minimiin. Hienonna keitetty muna ja lisää kastikkeeseen.
Keitä pastaa n. 5 min tai kunnes se on haluamaasi. Kaada vesi pois lävikön avulla (älä huuhtele) ja laita pasta takaisin kattilaan. Laita joukkoon hieman oliiviöljyä ja sekoita.
Paista isoja ravun pyrstöjä pari minuuttia öljyssä. Kuumenna kastike, mikäli se on jäähtynyt.
Kokoa annos: alle pastaa, päälle kastiketta ja isot ravun pyrstöt ja koristeeksi sitruunamelissaa.
4 jauhoista perunaa
200 g katkarapuja
50 g homejuustoa
100 g emmentaljuustoraastetta
Sitruunapippuria
Tilliä
Soijakastiketta
2 dl ruokakermaa
Keitä perunat kypsiksi.
Juustokastike: Sekoita ruokakermaan juustot 1 tl sitruunapippuria, 2 rkl soijakastiketta ja 1 tl kuivattua tai puoli desiä tuoretta pilkottua tilliä. Kiehauta, jotta juustot sulavat.
Lado annosastiaan vuorotellen perunoita, kastiketta ja katkarapuja ja ripottele päälle hieman juustoraastetta.
Laita uuniin 200 asteeseen n. 15 minuutiksi ja lisää lämpöä 220 asteeseen ja gratinoi n. 10 min.
Tarjoa patongin tai muun vaalean leivän kanssa.
Pinaattia
Tomaattia ja mozzarellaa
Valkokastiketta = Hauduta hetki pari ruokalusikallista jauhoja voissa tai öljyssä ja lisää muutama desi maitoa tai ruokakermaa. Sekoita tasaiseksi ja lisää sitruunapippuria ja suolaa maun mukaan.
Tee kalan pintaa viillot ja laita kalan sisälle hieman merisuolaa sekä hiero merisuolaa kalan pintaan. Anna kalan maustua muutama tunti.
Paista kalojen pintaan pannulla hieman väriä ennen täyttämistä.
Tee kalan sisälle smetanaseos: prk smetanaa, hienonnettua tilliä ja ruohosipulia, 2 rkl sinappia.
Täytä kala seokselle ja laita uuniin savustuspussiin ja paista pussin ohjeen mukaan.
Keitä perunat ja ryöppää 1 - 2 min. tuoretta pinaattia pannulla voi-öljyseoksessa.
Tarjoa tomaati-mozzarellan ja sitruunan kanssa.
Pennepastaa
Pekonia
2 keitettyä munaa
2 dl ruokakermaa
50 g juustoraastetta
Mustapippuria
Kanaliemikuutio
Persiljaa koristeluun
Keitä pasta aldente. Keitä munia 8 - 10 min. Leikkaa pekoni (saksilla) suikaleiksi ja paista pannulla rapeaksi. Laita pieneen kattilaan ruokakerma, juustoraaste, kanaliemikuutio ja ½ tl mustapippuria. Kuumenna, kunnes juusto on sulanut. Kaada kastike pekonin joukkoon ja nostele pasta reikäkauhalla kastikkeeseen. Pieni munat haarukalla ja sekoita pastaan. Sekoita keskenään ja nauti.
300 g silakkafileitä
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
suolaa
öljyä
Kaada kulhoon silakkafileet ja ripottele suolaa n. 2 tl päälle sekoittaen käsin, jotta suola tarttuisi mahdollisimman hyvin joka pinnalle. Riko toiseen kulhoon munat ja kaada sinne silakat sekoittaen. Kaada jauhot lautaselle ja poimi silakat munaseoksesta yksitellen jauhoten molemmilta puolilta.
Lämmitä öljy paistinpannulla kuumaksi ja paista fileet ensin nahkapuolelta rapeiksi - kääntäen myös toiselta puolelta. Mitä pidempään maltat pitää pannulla, sitä rapeampia näistä tulee.
Pieni kukkakaali
Pieni parsakaali
2 dl ruokakermaa
100 g raastejuustoa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
Pieni kaalit ja höyrytä puolikypsäksi. Kaada vuokaan ja ripottele päälle suola. Kaada pieneen kattilaan ruokakerma ja siihen juusto ja mustapippuri. Kuumenna hämmentäen niin, että juusto sulaa. Kaada seos kasvisten päälle ja laita uuniin 210 asteeseen, kunnes pinta on haluamasi värinen - tässä reseptissä n. 15 min.
Uusimmat kommentit
18.03 | 15:20
Oli erittäin kiva katsella värikkäitä kuvia kehittämistäsi annoksista. Oikein innostuin. Olen "velkaa" ystäville jonkun kivan lounaan tai päivällisen, en vaan ole saanut aikaiseksi.
04.01 | 18:02
Kiva kuulla. Maistuvia lukuhetkiä 😊
04.01 | 17:25
Näillä ohjeilla saa kotikokkailuun mukavaa twistiä ja ennen kaikkea maistuu hyvälle! Kiitos ja jatka samaan malliin! :)
13.04 | 10:50