6 - 7 kpl koosta riippuen
250 g vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
2 dl lämmintä vettä (ei kuumaa)
2 tl suolaa
päälle esim. mustaa sormisuola
Laita kulhoon vehnäjauhot, hiiva ja suola ja sekoita. Tee keskelle kuoppa, johon lisäät öljyn ja puolet vedestä. Sekoita ruokalusikalla tai puukauhalla. Lisää loput vedet ja sekoita hyvin käsin pehmeäksi taikinapalloksi kulhon pohjalle. Peitä kulho esim. astiapyyhkeellä ja anna kohota kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia - 45 min. Pyörittele pellille leivinpaperin päälle pyöreät sämpylät ja anna vielä kohota liinan alla n. 20 min. Kostuta pintaa hieman vaikkapa pullasudilla ja ripottele halutessasi sormisuolaa sämpylän päälle.
Paista 200 asteessa n. 15 min.
Uusimmat kommentit
18.03 | 15:20
Oli erittäin kiva katsella värikkäitä kuvia kehittämistäsi annoksista. Oikein innostuin. Olen "velkaa" ystäville jonkun kivan lounaan tai päivällisen, en vaan ole saanut aikaiseksi.
04.01 | 18:02
Kiva kuulla. Maistuvia lukuhetkiä 😊
04.01 | 17:25
Näillä ohjeilla saa kotikokkailuun mukavaa twistiä ja ennen kaikkea maistuu hyvälle! Kiitos ja jatka samaan malliin! :)
13.04 | 10:50